fbpx

Масаж и гимнастика на бебета

Ежедневният масаж и гимнастика на бебето е чудесен начин за обвързване с детето. Нещо повече, изследователите откриват, че масажът + гимнастиката може да насърчи по-доброто заспиване, да облекчи коликите и може дори да повиши имунната система, двигателните умения и интелектуалното развитие на бебето .

Предимства на бебешкия масаж и гимнастиката:

Облекчава стреса, отпуска мускулите:

Масажът облекчава стреса при бебетата, като стимулира отделянето на окситоцин, неврохормон, който се чувства добре и намалява нивата на кортизол, хормон на стреса. Тя отпуска мускулите, стимулира растежа им и дори работи особено чудесно при бебета с колики.

Стимулира нервната система:

Масажът и гимнастиката са полезни за нервната система на бебето, тъй като значително подобрява развитието на двигателните умения на бебето.

Помага на бебето да спи по-добре:

Бебетата спят по-добре, когато са масажирани. Бебетата, които се масажират точно преди лягане, произвеждат повече мелатонин - хормон, регулиращ съня .

Може да подобри качеството на живот на бебетата със специални потребности:

Масажът + гимнастиката могат да бъдат начин за успокояване на бебета със синдром на Даун или церебрална парализа . Тези бебета показват по-добро двигателно развитие, когато се масажират и им се прави гимнастика редовно.

Може да помогне за подобряване на кръвообращението:

Масажът и гимнастиката подобряват кръвообращението, а също така намалява нивото на дискомфорт, причинен от газове или подуване.

Засилва психологическото и социалното развитие:

Според последните проучвания през 2012год. стимулирането на чувството за допир на бебето има положителен ефект върху психическото и социалното развитие на бебето, заедно с укрепването на връзката на бебето с родителя.

Препоръчително е масажът да се прави поне 30 минути преди хранене или 40-50 минути след него. За да бъдат масажът и гимнастиката приятни за бебето, помещението, в което се прави процедурата, трябва да е с температура 23-25оС. Разсъбличането на бебето и излагането на цялото му тяло на въздух подобряват адаптивността на организма и са също своеобразна закалителна процедура.

Нашите медицински лица ще Ви обучат как правилно да масажирате и да правите гимнастика на своите бебета.

Запази час още сега за онлайн терапия на твоето дете в уюта на твоя дом в  удобно за Вас време.

Цена: 30лв за 30мин

Масаж и гимнастика на бебе

Запази час

  • Date Format: MM slash DD slash YYYY
  • :
  • Това поле е за целите на валидирането и трябва да останат непроменени.