Къде да дарим детски играчки и дрехи?

Докато прибирах играчките на сина ми, установих, че повечето от тях вече ги е израстнал и не са му интересни. След това се замислих за хората, които нямат възможност да купят на детето си подарък за Коледа или за изоставените деца в социалните домове. В днешната публикация ще Ви дам няколко идеи как да зарадвате дете в нужда.

Ако детето Ви е по- голямо, може да го направите съпричастно към каузата и заедно да изберете кои играчки или дрехи да дарите. По този начин ще му дадете пример за отговорност, обществена ангажираност и състрадателност.

1. Ангели на България е организация създадена от българи живеещи във Великобритания.

Те събират мебели, детски играчки и книжки и изграждат детски кътове в болниците в България.

2. „Движение на българските майки“.

Всички дарения се разпределят по домовете, с които те работят. Можете да дарите дрехи, играчки, книжки, пособия и храни.

3. Детски книги може да дарите за създаване на библиотеки в болниците. Кампанията е създадена от Института за здравни активности и технологии. Дари ТУК.

4. Избери от мисиите организирани от TimeHeroes .

Платформа за доброволчество и правене на добро. На повече добро. Тук ще намериш идеи как да превърнеш времето и уменията си в суперпозитивна сила.

5. Враца, Монтана, Лом, Берковица – дари книжка и усмивка в педиатрично отделение

Първата гражданска кампания „Усмихни се“ зарадва тази година близо 800 деца в болнични легла в над 20 града в България! За най-детския празник 1-ви юни, дечицата в педитричните отделения получиха комплект книжка за оцветяване и цветни моливи.

🙌Тази коледа освен подаръци за децата, кампанията има и нова мисия – да създаде или обогати детскиte библиотеки в педиатричните отделения в страната.
За целта имаме нужда от вашата помощ!
Как може да се включите:

-Дарете книжки

-Направете парично дарение за подаръчни комплекти (подробности тук: https://www.detskiprikazki.com/usmihni-se)

-Закупете книжка с кауза от сайта на www.detskiprikazki.com

6. СПА Деметра

Осигурява всичко необходимо за един незабравим бал на нуждаещите се деца. За целта събират чисти и добре запазени официални рокли и костюми, обувки, бижута и аксесоари.

7. Фондация „Имаш леля“

Фондацията отваря БЕЗПЛАТЕН магазин за хора в нужда.

Всеки, който иска да се включи в „зареждането“ му, може да изпраща вещи, които е решил да дари на адреса на фондацията(адреса е на снимката тук) Можете да изпращате всякакви вещи и дрехи, стига да бъдат годни за ползване.

Ако искате да участвате с финансово дарение, можете да изберете от следните фондации:

1. Операция плюшено мече.

Кампания за сбъдване на на мечти на деца в неравностойно положение.

2. Купи подарък от майка на дете с увреждане.

Основната цел на този сайт е да помогне на майките на деца с увреждания. Тези жени нямат почивен ден, а техният труд е по-ценен от всеки друг на света.

3. SOS детски селища.

Първата гражданска правозащитна организация в страната, която предоставя директна грижа за деца в риск.

4. Подари топли зимни дрехи на деца и възрастни бежанци в София

Съветът на жените бежанки в България вече 20 години продължава да подкрепя активно хора, търсещи закрила, в процеса на адаптация и интеграция в нашата страна.

С настъпването на студените дни екипът започва своята кампания “Облечени в добро” за осигуряване на зимни дрехи и палта за хората от бежанската общност и търсещите закрила. Това са над 400 мъже, юноши и деца в лагерите в София, както и семейства, вече установили се на външни адреси.

Можеш да им подариш топлинка и да направиш зимата малко по-лека с всяка дреха, която ти е вече излишна, но е здрава, запазена и чиста. Търсят се всякакви размери, от бебета до възрастни.

Кога?
Кампанията е активна до 31 януари.

Как да даря?
Може да изпратиш дрехи по куриер за твоя сметка, както и да ги предадеш в работно време в офиса на сдружението на ул. „Екзарх Йосиф“ №95.

Ако предпочиташ, можеш да посетиш екипа и в склада за разпределяне на хуманитарна помощ на ул. „Искър“ №51 в София всеки вторник и четвъртък между 9:00 и 17:30 ч.

5. Децата на България.

Подкрепи центрове за деца с аутизъм.

6. Фонданция за нашите деца.

Развитие и щастливо детство за най-уязвимите деца в България.

7. Фондация „Светът на Мария„.

Пдобри качеството на живот на хората с интелектуални затруднения и техните семейства.

8. Дари играчка „Малки човеци„.

Това е мястото, където ако компания или човек реши да закупи играчки се дарят на детска градина, детски център, фондация или семейство.

9. Сдружение Василица.

Подкрепя семействата, които са в процес на развод, като предоставя юридическа, психологична подкрепа или медиация.

Споделете ми Вие къде дарявате? Надявам тази статия да Ви е била полезна и да я споделите и на Вашите приятели.