5 идеи за коледни подаръци за деца от 1-6 години

С настъпването на Коледа се оказва голямо предизвикателство пред родителите да вземат подходящ подарък за детето си. В днешната статия ще Ви предложим 5 идеи, с които децата нямат да скучаят.

коледен подарък

1. Монтесори Бизиборд

Монтесори Бизиборд съдържа интересни елементи с различни нива за развитие на фините умения на детето. Всички елементи стимулират ученето чрез експериментиране и детето се научава да извършва основни дейности от ежедневието. С помощта на книжката, малчугана лесно ще научи да връзва връзките на обувките, да откопчава, да закопчава и др.

Какви умения развива Монтесори Бизиборд?

✅ Координация: детето умее да движи ръцете си и да борави елементите.

✅ Фина моторика: детето упражнява своя пинсетен захват;

✅ Детето се съсредоточава върху дейността и насочва изцяло своето внимание към играчката;

Възраст: над 18 месеца. Можете да го откриете в нашия онлайн магазин тук.

2.Настолни и семейни игри

„Не се сърди човече“ е популярна детска и семейна игра. Тя е класическа игра за две,три или четири деца/възрастни. При нея децата се учат да различават цветове, фигури,да отброяват точки на зара,като ги свързват със съответната цифра. Играта „Не се сърди човече“ има състезателен характер, при който децата учат правила, броят и се забавляват. Тази образователна игра подпомага развитието на детското логическо, комбинативно мислене и въображение. „Не се сърди човече“ е подходяща за деца на възраст над 3 години

3. Образователно коледно куфарче за деца 3+

В образователното коледно куфарче ще откриете книжки с много песнички, рисунки за оцветяване, приказки и игри. Подходяща е за деца от 3 до 7 годинки.

Всеки комплект е подходящ за подарък за Коледа и дори Нова година.

Всяко дете обича да оцветява, пее и слуша приказки и интересни Коледни истории. Създайте неповторима атмосфера и истинско настроение за празниците!

4. Пиклер

Когато времето е лошо и не е подходящо за игри навън, децата успяват да се изморят вкъщи като се катерят на пиклера. Децата сами могат да се катерят и от двете страни и да се срещат по средата, могат да висят на нея, да се набират и да се пускат по пързалката или да се катерят по рампата. Малките любознатели истински се забавляват, тренират, смеят се и научават нови неща за себе си и света около тях.

✅Развива фината и грубата моторика;

✅Укрепва мускулатурата;

✅ Развива баланса и вестибуларния апарат

✅Спомага за добиване на увереност;

✅Подобрява стойката;

✅Развива въображението;

5.Монтесори сортер

Детска дървена играчка – Кутия за сортиране на карти с животни, плодове, числа

Тази дървена кутия за сортиране е подходяща за малки детски ръчички. Изработена е от здрава и дебела дървесина, така че със сигурност е издръжлива. Комплектът съдържа 8 различни теми, с които можете да започне играта. Децата сортират числа, цветове, дрехи, храна, форми и животни, докато разказват весело. Играейки, те практикуват математическо иницииране, езикови умения и фини двигателни умения по време на една игра.

Как да изберете безопасни играчки за Вашето дете?

Играчките, колкото полезни, могат да бъдат и опасни. Когато избирате играчки за деца под 3 години, внимавайте да не съдържат дребни елементи, защото децата под тази възраст все още слагат всичко в устатата и главната опасност е рискът от задушаване. Ако в едно семейство има две деца и едното е над 3 години, а другото под 3 години, играчките за по-голямото дете биха могли да бъдат опасни за по-малкото. Отделете играчките, които могат да бъдат опасни и ги съхранявайте на място далече от малкото дете.

При избора на играчки обръщайте внимание на материалите, от които са направени. Препоръчваме да са дървени, без остри ръбове, без вредни вещества и бои.

За още детски играчки, препоръчани от нашите детски специалисти можете да видите на нашия сайт: https://primehealthbg.com/shop/