Развитие на детето 7-9 месеца

Двигателното развитие на детето от 7-9 месеца включва:

-Да седи самостоятелно, без да губи равновесие.

-Може да се изправя само, хванато за опора, да пристъпва встрани.

-Да достигне до желаната играчка, да я хване между палеца и показалеца.

– Да пълзи четириопорно

За да постигне тези стъпки от развитието си следвайте следните упражнения и препоръки от нашите детски специалисти.

Препоръчително е гимнастиката да се прави поне 30 минути преди хранене или 40-50 минути след. За да бъде гимнастиката приятна температурата в стаята трябва да е около 23-25С. Ръцете Ви също трябва да са чисти, топли и без дълъг маникюр.

Противопоказания за прилагането на гимнастика на бебето: след ваксина, болестни състояния, кожни раздразнения, обриви и висока температура. Да се избягва прилагане на натиск върху костите и ставите. Също така и върху гръбначния стълб! Не се натиска и върху фонтанелата, пъпчето, зърната и гениталиите!

1. Упражнения за седеж:

Поставете бебето да лежи по гръб, хванете го за ръцете и леко го издърпайте, за да седне. Повтаряйте го всеки ден по 2 пъти.

детето

Друго полезно упражнение е да поставяте детето по- често по корем. Така то тренира да заздравява мускулите на врата, шията и гърба.

2. Стимулиране на пълзенето

Упражнение за четириопорно пълзене

детето

Поставете детето по корем, като оставите еднати си ръка под него. Бавно повдигайте ръката си, докато детето не заема поза на крака и ръце. Поставете играчка пред него и го стимулирайте да я достигне като го придържате от двете страни.

👉4 неща, които можете да направите, за да помогнете на бебето си да се научи да пълзи.

1.Дайте на бебето си достатъчно време и свобода, докато е будно.
Поставете детето на пода, за да тренира новите умения. Погрижете се за комфорта му докато е на пода, като го поставите на мека и изолираща от студа постелка. Ние препоръчваме двулицево сгъваемо килимче, което е подходящо както за пролазващи, така и за прохождащи деца.

детско килимче
https://primehealthbg.com/product/dvulicevo-sguvaemo-kilimche/

2. Ограничете бебешките люлки, проходилки и бънджита
Те са отличен начин да държите бебето си в безопасно затворено пространство, но по този начин забавяте пълзенето и развитието на детето. Децата не обичат да бъдат ограничавани, дайте им свобода да се движат.

3.Поставете различни играчки пред детето, за да го стимулирате да ги достигне.

4.Бъдете пример.
Легнете на пода до детето и покажете какво да прави. Децата обожават да имитират движенията и мимиките на родителите си.

3. Упражнение за наклон напред и изправяне

детето

Допрете изправено тялото на детето до Вашето и с едната ръка придържайте краката, а с другата корема. Поставете играчки пред него и го стимулирайте да ги достигне като се накланя напред и след това да се изправи обратно.

Ако имате въпроси свързани с двигателното развитие от 7-9 месеца, можете да се свържете с нашите специалисти по детско двигателно развитие.

Свържете се тук