Как да изберем детски зимни обувки?

Вече сме средата на Ноември и зимата все повече напомня за себе си. Време е да се погрижим за детските крака да бъдат сухи топли. В днешната статия ще Ви дадем 5 съвета как да изберете подходящи зимни обувки за малчуганите.

1. Водоустойчиви

Най-любимата част от разходките на децата е скачане и всякакво забавно джапане в локвите по улиците. За ужас на всяка майка не всички обувки издържат на този тест. За да сте сигурни, че ботушите на Вашето дете са напълно водоустойчиви, потърсете стегнати шевове и вътрешна подплата, която няма да позволи на водата да проникне през връзките или други закопчалки.

2. Дишаща материя и естествена кожа

Детски боти КК

Избирайте материи, които не спарват детските крака и не задържат влага. Най-добрия вариант за зимна обувка е тази, която е от естествена кожа. Тя държи топло, не пропуска влага и най-важното са качествени и издръжливи на ниските температури.

3. Стабилна подметка

Детски ботуши КК

Подметката също е важен елемент при избора на зимни обувки. Най-добре е подметката да е от термокаучук, който е изключително устойчив, не позволява на детските ботуши да се хлъзгат, тъй като има отлично сцепление с външните настилки. За деца над 1 година дебелината на подметката трябва да е от 5-7мм, а за деца над 2 години от 8-12мм.

4. Правилна височина

Детски ботуши КК

Честа грешка при избора на детски ботуши е височината да е до глезена, което практически ги прави безполезни, когато става въпрос за поддържане на сняг и вода далеч от малките крачета. Височината на зимните обувки за сняг трябва да бъде около средата на прасеца. По този начин децата могат да минават през доста дълбок сняг, без да прониква влага през горната част.

5. Подходящ размер

За да се определи правилно размера на зимната обувка винаги мерете, когато детето е в изправено положение.

Трябва да има разстояние от 1.5см от пръстите на детето до върха на ботуша.

Пробвайте обувката с дебело чорапче, за да не се притискат пръстчетата на детето и да измръзват.

Наблюдавайте как се движи детето с детските ботуши – ако се препъва, може би са му големи, ако не ходи леко и спокойно, най-вероятно обувките са му малки и притискат крачето.

🥰Специално за всички наши клиенти и последователи Ви предоставяме промо код HEALTHBG за -10% от онлайн магазина на Колев и Колев, който важи до 31.01.2022г.

⭐Споделете и на Вашите приятели.
👉За връзка с наш детски рехабилитатор:
https://primehealthbg.com/