5 идеи за коледни подаръци за бебе, от които има смисъл

Коледа чука на вратата и все повече родители са в търсене на подходящ подарък за детето им. В днешната статия ще Ви предложим 5 идеи за коледни подаръци за бебе, от които има смисъл.

Бебешка плюшена играчка с черешови костилки

Коликите са един от най-честите проблеми при новородените още през първите седмици. Ако бебето Ви плаче поне три часа на ден, три или повече дни в седмицата, в продължение на три месеца, значи отговаряте на определението за колики.

В периода на коликите препоръчваме бебешка играчка с черешови костилки,която помага на новородените да се справят по-лесно със стомашните спазми.Торбичката с черешови костилки запазва топлината изключително добре и се адаптира към формата на тялото. По този начин топлината облекчава стомашните неразположения. Освен за деца, торбичката с черешови костилки може да се използва и от възрастни. Загрейте торбичката и я използвайте при 

напрежение във врата, главоболие, студени крака и други неразположения. Може също да се охлади и да се използва като студен компрес при спортни травми, натъртвания, навяхвания и подпухнали очи.

Възраст – 0 м.+

Разбери повече

Бебешка книжка панда SEASONS с ИМЕ

Бебешката книжка може да се използва като една от първите игри с бебето. Книжката е изработена от текстил, напълно безопасна, има различни сензорни стимули и чесалка за зъбки. Включете книжката към ритуала за заспиване, като разказвате приказка за лека нощ.

На всяка страница меката книжка има много интерактивни елементи, които ще забавляват детето. По време на игра се развива:

 – фината моторика

-сетивното възприятие

– зрителното възприятие

Възраст – 3 м.+

Разбери повече

Мека играчка за гушкане

По време на консултации много майки ни споделят, че бебето им трудно заспива, защото има силна асоциация към мама. Нашият съвет е да вземете на детето мека играчка, която да спи при вас за 1 вечер. Играчката ще попие аромата на мама и когато я поставите в леглото на детето, то ще усеща присъствието на мама.  В главичката на играчката е разположена дрънкалка, която спомага за развитието на визуалните, моторни и слухови координации. 

Играчката може да се вземе навсякъде – навън в количката, по време на пътуване, при баба и дядо или дори в детската градина, като помага за по-бързата адаптация. Знаете ли, че има изследвания, които са установили, че гушкането на любима играчка действа антистресово и води до отделяне на окситоцин? Този хормон отговаря за усещането ни за любов, доверие, както и към доброто ни настроение.

Разбери повече

Звездичка за лека нощ

Освен книжка, можете да включите към изграждането на ритуала за лека нощ и позната мелодия. По този начин детето ще изгради асоциация за сън при чуването й. При издърпване на висящата връвчица, звездичката запява нежна мелодия. Поставена на нивото на гърдите на бебчето играчката ще помогне то да стабилизира уменията си за фиксиране и проследяване на обекти, а също може да спомогне за зрителното възприятие.

Възраст – 3 м.+

Разбери повече

Бебешка играчка мече-невеляшка с Надпис

Знаете ли, че играчката невеляшка за първи път се произвежда в Русия? 

Тази играчка представлява кръгла топка, с тежест, която допринася за нейното клатушкане и невъзможността й да се обърне или падне. Когато докоснете играчката, тя започва да се поклаща и да издава звуци. Върху тялото под форма на топка може да е поставена кукла, пате, куче или друго животинче.

Мече-невеляшка е любима играчка на всяко дете. 

Предимства:

-развива баланса и общата моторика

-в долната част играчката има топка с тежест, която издава звук при разклащане. Това допринася за развитието на слуха и ориентацията на бебето

– спомага за развитието на фината моторика и захвата на бебето

– подобрява координирани движения око-ръка. 

Вътрешният механизъм винаги извежда играчката изправена, колкото и силно да я бута детето. Бебето ще се опитва да я хване, развивайки захващането на малките си ръчички.

Препоръчва се за деца до 1 годинка.

Разбери повече

При избора на играчки обръщайте внимание на материалите, от които са направени- без остри ръбове, без вредни вещества и бои. 

Нашите детски специалисти препоръчват българският производител на играчки Амек Тойс.

Защо да изберете от играчките на Амек Тойс?

-Безкомпромисно качество

-Уникален дизайн

-Богат избор от играчки

-Произведени в България

С промо Код: PRIMEHEALTH10 се възползвайте от 10% отстъпка.

За още интересни и развиващи играчки посетете сайта: