Уелнес инициативите на работното място създават култура, която ще ви помогне да привлечете най-добрите таланти към вашата фирма.

Намирането и задържането на служители става все по-трудна задача в днешно време. Все повече служители търсят работа, която да е нещо повече от заплата всеки месец. Те искат да бъдат част от една страхотна култура на работното място, да се чувстват мотивирани и оценени за чудесно свършената работа, да са заобиколени от приятелски колектив и да се чувстват бодри и енергични.

Физическото и психическото здраве на работното място

Служителите се чувстват все по често преуморени, стресирани и недооценени на работното място. Хората прекарват повече от половината време на работа, в седяща поза и обездвижването е често срещан проблем. Скорошно изследване сред „седящите професии“ твърди, че всеки трети страда от шийна остеохондроза, главоболие, болка в китката, проблеми със зрението, синдром на хроничната умора и др.

Важно е компаниите да започнат да се занимават с физическото и психическото здраве на служителите си, за да запазят персонала си щастлив, здрав и отдаден на компанията.

Забавете темпото и намалете стреса на работното място

Бърнаут синдрома (или „прегаряне“) е жаргонно понятие за крайно емоционално изтощение, изразяващо се най-вече по отношение на работата ни. Характерни са чувства като апатия, липса на професионална мотивация, пристъпи на гняв, пасивна агресия и всеобхватно усещане на неудовлетвореност.

В такива моменти трябва да забавиш темпото и да намалиш стреса на работното място. Ето защо компаниите трябва да осигурят масажи или офис гимнастика на работното място, тъй като това позволява на служителите да релаксират и да се възстановят по-бързо.

Предимствата на офис масажите и гимнастиката е че:

-Намаляват болките в кръстта, гърба, ръцете, врата и главата

-Намаляват стреса

-Понижават тревожността

-Подобряват концентрацията

-Подобряват имунната защита

Помага на бизнеса като:


-Повишава производителността

-Намалява отсъствията и болничните дни на служители

-Повишава удовлетвореността

– Мотивира служителите


Тези предимства ще ви направят желана и най-добра компания
!

Свържете се с нас за безплатна демонстрация във вашия офис.