10 занимания за деца у дома

С настъпването на по-студените дни, Вашите деца ще прекарват все повече време у дома. Измислянето на нови игри се оказва голямо предизвикателство пред родителите. В днешната статия ще Ви предложим 10 занимания, с които децата нямат да скучаят.

1. Игра на Пиклер

пиклер

Когато времето е лошо и не е подходящо за игри навън, децата успяват да се изморят вкъщи като се катерят на пиклера. Децата сами могат да се катерят и от двете страни и да се срещат по средата, могат да висят на нея, да се набират и да се пускат по пързалката или да се катерят по рампата. Малките любознатели истински се забавляват, тренират, смеят се и научават нови неща за себе си и света около тях.

✅Развива фината и грубата моторика;

✅Укрепва мускулатурата;

✅ Развива баланса и вестибуларния апарат

✅Спомага за добиване на увереност;

✅Подобрява стойката;

✅Развива въображението;

2. Сглобяване на магнитен конструктор

Сглобяването на магнитен конструктор позволява на децата да развихрят своята фантазия и да сглобят различни фигури с различните части. Магнитният конструктор изгражда супер сръчност, креативност, въображение, решаване на проблеми и търпение у малчугана. Страхотен начин да откриете в детето си инженерен ум от ранна възраст.

конструктор

3. Рисуване

Часовете по рисуване са любими за всяко подрастващо дете. Боята в книжките е поставена по специална технология върху самите рисунки във вид на точки. Когато децата минат върху тях с мокра четка, цветовете оживяват. Нямате нужда от допълнителни боички! Без цапане и бъркотия!

4. Редене на Пъзели

пъзел
пъзел

С помощта на дървения пъзел „Забавна математика“ децата бързо и лесно научават числата, да броят и да смятат, както и да различават цветовете и формите. Поставайки фигурите в определените им места, се развива финната моторика и концетрацията на детето.

5.Трениране на писане на различни линии

монтесори
монтесори

Монтесори обучителна игра съдържа 24 броя двулицеви карти за писане с маркер и гъба за изтриване. Картите за чудесни за използване в детска градина за ранно образование, фокусиране и развитие на фината моторика. По този начин се правят първите опити за съединяване на точки в прави, начупени или криви линии. Изтриваемата повърхност на картите дава възможност за повторната им употреба. Играейки децата неусетно усвояват писането на линии.

6. Логически игри

Танграмът е пъзел, който е разделен на геометрични части. Целта е да се комбинират по начин, по който да образуват определени фигури. В тези цветни фигури е скрита много математика, логика, геометрия, пространствено мислене, намиране на решение и усет за числата. Целият комплект е изработен от качествено дърво. В опаковката ще откриете 155 части, както и карти с идеи за фигури за подреждане.

Играта е подходяща за деца над 3 годишна възраст.

Монтесори

7. Апликации с хартия и боички

Чрез създаването на различни апликации, детето овладява уменията за работа с хартия и картон, както и с лепила и боички. В хода на моделирането на много композиции малчуганите могат да се запознаят със сложни схеми, попълвайки различни контури и модели. Обикновено децата се запознават със създаването на апликации от 1-годишна възраст.

8. Направи си сам плюшена играчка

Създаването на собствени плюшени животни помага на децата да учат чрез игра, да придобият самочувствие, да развият социални и когнитивни умения и да узреят емоционално.

играчки

9. Редене на сортер

Децата сортират числа, цветове, дрехи, храна, форми и животни, докато разказват весело. Играейки, те практикуват математическо иницииране, езикови умения и фини двигателни умения.

Комплектът е базиран на системата за обучение Монтесори. Този продукт може да се използва в детска градина или у дома за ранно развитие на обучението.

10. Откопчаване/ закопчаване на копчета

Монтесори Бизиборд съдържа интересни елементи с различни нива за развитие на фините умения на детето. Всички елементи стимулират ученето чрез експериментиране и детето се научава да извършва основни дейности от ежедневието. С помощта на книжката, малчугана лесно ще научи да връзва връзките на обувките, да откопчава, да закопчава и др.

Какви умения развива Монтесори Бизиборд?

✅ Координация: детето умее да движи ръцете си и да борави елементите.

✅ Фина моторика: детето упражнява своя пинсетен захват;

✅ Детето се съсредоточава върху дейността и насочва изцяло своето внимание към играчката;

Възраст: над 18 месеца. Можете да го откриете в нашия онлайн магазин тук.

Бизиборд Монтесори
Бизиборд Монтесори

Без значение каква игра е избрало Вашето дете е хубаво да се обърне внимание върху правилната му стойка.

W позиция
W позиция

W-позицията се използва от децата много често, когато играят на пода. В това положение те седят на дупетата си, коленете са свити, а подбедриците са изнесени назад и встрани покрай тялото. Погледната отгоре позицията наподобява латинската буква W.

Как това оказва влияние в развитието на детето?
👉 Затруднена походка (патешка походка) и проблеми при цялостният баланс.
👉Получава се натоварване на тазобедрените стави и те се изкривяват. Прекомерна феморална антеверсия, водеща до дисплазия на тазобедрената става.
👉Неправилен натиск върху бедрата, прасците, глезените и ходилата.
👉Довежда до поява на разширени вени
👉 Поради лошото кръвоснабдяване е възможно да се появи изтръпване в крайниците.
👉Деформация на коленете
👉Прекаленото разтягане на някои мускулни групи може да доведат до нисък мускулен тонус и невъзможност от баланс между агонисти и антагонисти.