10 занимания за деца у дома

С настъпването на по-студените дни, Вашите деца ще прекарват все повече време у дома. Измислянето на нови игри се оказва голямо предизвикателство пред родителите. В днешната статия ще Ви предложим 10 занимания, с които децата нямат да скучаят.

1. Пиклер

пиклер

Когато времето е лошо и не е подходящо за игри навън, децата успяват да се изморят вкъщи като се катерят на пиклера. Децата сами могат да се катерят и от двете страни и да се срещат по средата, могат да висят на нея, да се набират и да се пускат по пързалката или да се катерят по рампата. Малките любознатели истински се забавляват, тренират, смеят се и научават нови неща за себе си и света около тях.

✅Развива фината и грубата моторика;

✅Укрепва мускулатурата;

✅ Развива баланса и вестибуларния апарат

✅Спомага за добиване на увереност;

✅Подобрява стойката;

✅Развива въображението;

2. Сглобяване на магнитен конструктор

Сглобяването на магнитен конструктор позволява на децата да развихрят своята фантазия и да сглобят различни фигури с различните части. Магнитният конструктор изгражда супер сръчност, креативност, въображение, решаване на проблеми и търпение у малчугана. Страхотен начин да откриете в детето си инженерен ум от ранна възраст.

конструктор

3. Рисуване

креативен

Часовете по рисуване са любими за всяко подрастващо дете. Боята в книжките е поставена по специална технология върху самите рисунки във вид на точки. Когато децата минат върху тях с мокра четка, цветовете оживяват. Нямате нужда от допълнителни боички! Без цапане и бъркотия!

4. Пъзели

пъзел
пъзел

С помощта на дървения пъзел „Забавна математика“ децата бързо и лесно научават числата, да броят и да смятат, както и да различават цветовете и формите. Поставайки фигурите в определените им места, се развива финната моторика и концетрацията на детето.

5.Настолни и семейни игри

коледен подарък

„Не се сърди човече“ е популярна детска и семейна игра. Тя е класическа игра за две,три или четири деца/възрастни. При нея децата се учат да различават цветове, фигури,да отброяват точки на зара,като ги свързват със съответната цифра. Играта „Не се сърди човече“ има състезателен характер, при който децата учат правила, броят и се забавляват. Тази образователна игра подпомага развитието на детското логическо, комбинативно мислене и въображение. „Не се сърди човече“ е подходяща за деца на възраст над 3 години

6. Образователно коледно куфарче за деца 3+

В образователното коледно куфарче ще откриете книжки с много песнички, рисунки за оцветяване, приказки и игри. Подходяща е за деца от 3 до 7 годинки.

Всеки комплект е подходящ за подарък за Коледа и дори Нова година.

Всяко дете обича да оцветява, пее и слуша приказки и интересни Коледни истории. Създайте неповторима атмосфера и истинско настроение за празниците!

коледен подарък

7. Апликации с хартия и боички

Чрез създаването на различни апликации, детето овладява уменията за работа с хартия и картон, както и с лепила и боички. В хода на моделирането на много композиции малчуганите могат да се запознаят със сложни схеми, попълвайки различни контури и модели. Обикновено децата се запознават със създаването на апликации от 1-годишна възраст.

8. Направи си сам плюшена играчка

Създаването на собствени плюшени животни помага на децата да учат чрез игра, да придобият самочувствие, да развият социални и когнитивни умения и да узреят емоционално.

играчки

9. Познай предмета

Тази игра помага на децата да разпознават чрез докосване предметите в кутията.

ОБРАЗОВАТЕЛЕН: Този комплект е чудесен за развиване на въображението и когнитивния усет на децата.

10. Откопчаване/ закопчаване на копчета

Монтесори Бизиборд съдържа интересни елементи с различни нива за развитие на фините умения на детето. Всички елементи стимулират ученето чрез експериментиране и детето се научава да извършва основни дейности от ежедневието. С помощта на книжката, малчугана лесно ще научи да връзва връзките на обувките, да откопчава, да закопчава и др.

Какви умения развива Монтесори Бизиборд?

✅ Координация: детето умее да движи ръцете си и да борави елементите.

✅ Фина моторика: детето упражнява своя пинсетен захват;

✅ Детето се съсредоточава върху дейността и насочва изцяло своето внимание към играчката;

Възраст: над 18 месеца. Можете да го откриете в нашия онлайн магазин тук.

Бизиборд Монтесори
Бизиборд Монтесори

Без значение каква игра е избрало Вашето дете е хубаво да се обърне внимание върху правилната му стойка.

W позиция
W позиция

W-позицията се използва от децата много често, когато играят на пода. В това положение те седят на дупетата си, коленете са свити, а подбедриците са изнесени назад и встрани покрай тялото. Погледната отгоре позицията наподобява латинската буква W.

Как това оказва влияние в развитието на детето?
👉 Затруднена походка (патешка походка) и проблеми при цялостният баланс.
👉Получава се натоварване на тазобедрените стави и те се изкривяват. Прекомерна феморална антеверсия, водеща до дисплазия на тазобедрената става.
👉Неправилен натиск върху бедрата, прасците, глезените и ходилата.
👉Довежда до поява на разширени вени
👉 Поради лошото кръвоснабдяване е възможно да се появи изтръпване в крайниците.
👉Деформация на коленете
👉Прекаленото разтягане на някои мускулни групи може да доведат до нисък мускулен тонус и невъзможност от баланс между агонисти и антагонисти.