Уелнес на работното място- привлича и запазва най-добрите таланти!

Уелнес инициативите на работното място създават култура, която ще ви помогне да привлечете най-добрите таланти към вашата фирма.


Намирането и задържането на служители става все по-трудна задача в днешно време. Все повече служители търсят работа, която да е нещо повече от заплата всеки месец. Те искат да бъдат част от една страхотна култура на работното място, да се чувстват мотивирани и оценени за чудесно свършената работа, да са заобиколени от приятелски колектив и да се чувстват бодри и енергични.

Физическото и психическото здраве на работното място

Служителите се чувстват все по често преуморени, стресирани и недооценени на работното място. Хората прекарват повече от половината време на работа, в седяща поза и обездвижването е често срещан проблем. Скорошно изследване сред „седящите професии“ твърди, че всеки трети страда от шийна остеохондроза, главоболие, болка в китката, проблеми със зрението, синдром на хроничната умора и др.


Важно е компаниите да започнат да се занимават с физическото и психическото здраве на служителите си, за да запазят персонала си щастлив, здрав и отдаден на компанията.


Забавете темпото и намалете стреса на работното място

Бърнаут синдрома (или „прегаряне“) е жаргонно понятие за крайно емоционално изтощение, изразяващо се най-вече по отношение на работата ни. Характерни са чувства като апатия, липса на професионална мотивация, пристъпи на гняв, пасивна агресия и всеобхватно усещане на неудовлетвореност.


В такива моменти трябва да забавиш темпото и да намалиш стреса на работното място. Ето защо компаниите трябва да осигурят офис гимнастика на работното място, тъй като това позволява на служителите да релаксират и да се възстановят по-бързо.


Предимствата на офис гимнастиката е че:

-Намаляват болките в кръстта, гърба, ръцете, врата и главата
-Намаляват стреса
-Понижават тревожността
-Подобряват концентрацията
-Подобряват имунната защита

Помага на бизнеса като:

-Повишава производителността
-Намалява отсъствията и болничните дни на служители
-Повишава удовлетвореността
– Мотивира служителите

Тези предимства ще ви направят желана и най-добра компания!