Как да успокоите плачещо бебе?

Имате вече нов член на Вашето семейство, а именно едно сладко бебе и не можете да му се нарадвате. Но ето, че идва и първия момент на стрес, когато бебето не спира да плаче, а Вие не можете да го успокоите.

Ето някои съвети какво да направите в дадената ситуация:

Следете за промяна в настроението. То може да бъде породено от пълен памперс, глад, умора или нужда от сън.


-Начърчете смученето. Смучене на биберон или собствения си пръст действа успокояващо на бебето.


Поставетето бебето в слинг. Бебетата се наслаждават на усещането за близост и ритъма на вашите стъпки. Така то се чувства защитено, като усеща сърцето на майка си по-близо.


-Люлеене. Дали ще е на ръце или в електрическа люлка, бебета обожават да бъдат люлеени. Много родители откриват, че люлеенето помага на бебетата им да се успокоят по-бързо и да спят по-дълго.


Успокойте с бял шум. Някои бебета се успокояват от ритмични, повтарящи се звуци, което им напомня за утробата.Примери за естествен бял шум са течащата вода от чешмата, шум от прахосмукачка, миксер, сешоар или вентилатор. Ако нямате такива приспособления в момента, можете да пробвате и да произнасяте буквата Ш продължително.


Изпейте песен. Бебето не се интересува от гласовите Ви способности. Те се успокояват от звука на гласът Ви.


-Време за баня. Това е един ритуал за бебето. Топлата вода го успокоява и дори приспива.


Направете масаж. Масажирането на бебето е чудесен начин да се сближите още повече с Вашето дете. Нежните и бавни докосвания успокояват бебето, а също така е полезен за неговото развитие. Ако се страхувате и незнаете как да масажирате Вашето бебе, се консултирайте с нашите физиотерапевти. Научи повече тук.


-Излезте навън. Промяната в светлината, въздуха, температурата, гледките, звуците и миризмите ще подобри настроението на вашето бебе.


-Запазете спокойствие. Спокойна майка= спокойно бебе. Ако се чувствате депресирани или нервни, се успокойте и разберете, че няма перфекна майка. Детето усеща, когато сте напрегнати, затова направете си чай, заглушете светлината и легнете на леглото с бебето си.

Ако и тези насоки не помогнат може да се обърнете към нашия консултант по детски сън. Свържете се тук.

Сподели статията и на твоите приятели в социалните мрежи Facebook