Грижа за детската кожа

Детската кожа е много чувствителна и лесно ранима, затова има нужда от специална грижа. Тя има защитна функция както и взима участие в сензорното развитие на Вашето дете. Доказано е, че здравата детска кожа стимулира правилното физическо развитие на детето. Водещата роля в правилната грижа за кожата на Вашето дете е в добрата хигиена и използването на подходяща козметика.

Ето и някои съвети как да се грижите за кожата на Вашето мъниче:

1. Хигиена

Банята е любимият ритуал на децата. Терморегулацията на новородените е несъвършена, затова водата за къпане трябва да около 37 градуса, а в стаята за преобличане да бъде от 25-26 градуса.
Поддържайте кожата чиста особено в зоната на ингвиналните гънки. Тази зона е най-уязвима, поради използването на памперси и контактът на кожата с урината и изпражненията на детето. Препоръчва се при смяна на памперса да бъде почистена кожата с чиста вода. Мокрите кърпи ги използвайте в случаите, когато сте навън.

Нанасяйте подходящ крем за подсичане, който да подхрани кожата.

Ние препоръчваме да използвате натурална козметика, какъвто е кремът Дермакс.

“Дермакс” – е изцяло насочен към грижата за кожата, използвайки чисти природни съставки- борова смола, бяла дъвка, невен, босилек, слънчогледово, маслиново и лавандулово масло.

Притежава антисептично, противовъзпалител­но и подхранващо свойство.


100% натурален продукт, без изкуствени консерванти и оцветители.


Най-хубавото е, че кремът е подходящ за цялото семейство.

2. Масаж

Масажът след баня освен много приятен за бебето е и полезен като подпомага доброто кръвоснабдяване на кожата. Нанесете натурален крем Дермакс върху най-чувствителните извивки като гениталии, вратлето, подмишниците и крачетата на бебето. Използвайте леки масажни движения без натиск. Посоката на движение трябва да е от периферните части към сърцето. Нашите специалисти са на линия да Ви обучат как правилно да правите масаж на Вашето бебе. За да запазите час кликнете ТУК.

3.Грижа за кожата на лицето

Зоната на лицето на бебетата е много чувствителна към външната среда. Често срещани са обриви и така нареченото бебешко акне. Кремът Дермакс се справя с възпалените участъци, като екстракта от невен действа успокояващо и подхранващо.

4. Как да предпазим детската кожа, когато сме навън?

През зимния сезон детската кожа е подложена на вятър и ниски температури, които водят до дехидратация и студова алергия. Комбинацията от лавандулово, слънчогледово и маслиново масло в кремът Дермакс, осигурява ключовите липиди в достатъчно количество за укрепване на кожната бариера.

През лятото жаркото слънце често води до изгаряния на чувствителната детска кожа. Натуралния крем Дермакс действа регенериращо и успокояващо, като прави кожата мека и нежна на допир.

5. Грижа при чести наранявания на детската кожа

Малките деца често се случва да се нараняват по време на игра вкъщи или на детската площадка. Кремът Дермакс помага при повърхностни наранявания и охлузвания на кожата, като предпазва от възпаления и ускорява заздравяването на раната.

Попитайте за крем Дермакс в аптеката до вас или го поръчайте на http://www.dermax.bg/